dimarts, 14 de juny del 2016

Cap a un teatre social que done veu als joves

Per tancar aquest intens curs a l'IES Isabel de Villena proposem a l'alumant de 1r de batxillerat una obra de teatre feta amb un llenguatge jove pensant en les problemàtiques i els temes d'interés dels destinataris. Una obra de teatre en la que, a més de gaudir de la recerca estètica, gaudir del plaer de poder fer-se noves preguntes. 

Els professorat de 1r de batxillerat agraim la implicació que l'alumnat dels tres batxillerats (científic, humanístic i artístic) ha demostrat davant de les propostes que els hem plantejat. Esperem que aquesta darrera activitat de debat dialògic creatiu ens servirà per obrir noves finestres per a la comprensió d'un món en canvi permanent... un món on l'amor en totes les seues formes no pot deixar de tenir el seu lloc preeminent.

TÍTOL DE L'OBRA: 

Com quedem?  
"Una peça de teatre fòrum 
sobre com construïm 
les nostres relacions."

SINOPSI: Què és estimar? Com s’estima? Qui ens ensenya a estimar? Com són les relacions que establim amb les altres persones? Existeixen les relacions idíl·liques? Hi ha relacions tòxiques? Podem fer quelcom per millorar les nostres relacions? Totes aquestes preguntes les llancem en aquesta peça de teatre fòrum sobre relacions en la adolescència.

Un teatre fòrum consta de dues parts, en la primera es representa una història que planteja una problemàtica que interessa al grup meta i en la segona es convida al públic a intervenir, a actuar assumint el rol d'algun dels personatges de la peça i a proposar una alternativa tot buscant un millor desenllaç.

Al capdaval, el teatre fòrum és un espai on poder reflexionar sobre el que ens passa i provar maneres diferents de fer.


FITXA ARTÍSTICA:
Creació col·lectiva de Laia Porcar, Jordi Collado i Marc Escrig
Companyia: Teatre de Caixó
Assessorament: Cultura Crítica-Teatre de les oprimides

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada