dilluns, 29 de febrer del 2016

Manifestos teatrals


Un manifest és un escrit expositiu en el qual es fa pública una declaració de les idees que es volen defendre o de les intencions amb què es compromet. El 27 de març està declarat per la UNESCO com el Dia Internacional del Teatre. Aquesta institució encarrega cada any un manifest nou a un autor, director o persona de teatre de prestigi. Inspirant-te en aquesta tria de fragments, elabora el teu manifest en defensa del teatre. Enguany el manifest és d'Anatoli Vassiliev.


La companyia The Globe representa en Calais 'Hamlet'
davant de milers de refugiats 

El teatre és una construcció de la imaginació alliberada... L’art, com es diu normalment, no coneix fronteres. El teatre tampoc hauria de tenir-ne” (Ionesco)

"Els límits del teatre són simplement els límits que nosaltres mateixos establim... Els límits que ens posem a nosaltres mateixos.” (Edward Albee)

Per això hem de tenir teatre, perquè el teatre situa l’home al centre del món...” (Arthur Miller)

Cada teló que s’alça il·lumina una esperança. Cada teló que cau il·lumina una pregunta.” (Jorge Lavelli)

El poder essencial del teatre rau a deixar a banda tot el que separa la humanitat: les diferències de raça, idioma, educació religiosa o política... El teatre dóna a conéixer el cor que tots els éssers humans compar teixen i és açò el que fa del teatre el millor vehicle per a la pau.” (Jean-Louis Barrault)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada